Ett hjärta större än världen

Ett hjärta större än världen, Magnus MalmDen sjätte-och-en-halva boken av tolv som ingår i mitt nyårslöfte för 2012 är Ett hjärta större än världen, av Magnus Malm.

Förra veckan var vi i Grekland på semester, vilket gav mig extra tid (nåja) att läsa. Det gjorde att månadens bok lästes ut snabbare än vanligt och jag passade då på att läsa en bok jag lånade för ett halvår sedan av Elias.

Ett hjärta större än världen är en genomgång av Jesu Bergpredikan (Matteusevangeliet 5-7) tänkt som en vägledning i hur vi idag kan leva med Jesus som förebild. Magnus Malm har en enastående förmåga att klarsynt förstå och beskriva samhället vi lever i och samtidigt förstå hur vi kan leva som kristna och vad kyrkans uppdrag är.

Magnus Malm påminner dig och mig om vårt orubbliga värde som människa och utmanar oss samtidigt i att leva utifrån den sanningen. Det är en mycket utmanande bok som berört mig på djupet. Tyvärr läste jag igenom den för snabbt (bra betyg?) för att kunna bearbeta och ta till mig, och inser att jag behöver läsa den igen. Och igen.

Tack Elias för lånet.

…och den andra boken jag läste i juni var The Black Swan. Riktigt bra!

2 tankar på “Ett hjärta större än världen

  1. Pingback: Bok #10: Långsamhetens lov | I rörelse

  2. Pingback: Summering av läsningen 2012 | I rörelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s