Det goda samtalet på nyhetssajten – utopi?

Nyheter är något av det bästa och mest intressanta jag vet, strax därefter kommer samtal kring och utifrån nyheter. Andra som ventilerar, ifrågasätter, vrider och vänder på perspektiven. ”Den lilla människans” (farligt uttryck numera!) tankar och kommentarer lyfter nyhetsvärdet och utmanar journalistiken till att vara skarp, välformulerad och väl underbyggd.

Dock, när jag möter verkligheten blir jag inför detta ambivalent. Nyhetssajternas kommentarsflöden till nyheterna genomsyras av cynism, raljerande och total irrelevans. Samtidigt tror jag på det goda samtalet, men undrar var jag hittar det?

Måste jag lämna nyhetssajten och istället föra samtalet med mina (likasinnade) vänner vid köksbordet, på Facebook eller på bloggen? Nej, jag tror att nyhetssajterna kan göra mycket mer, små och stora åtgärder, för att främja det offentliga, öppna och goda samtalet direkt på nyhetssajten.

Här har jag inga färdiga svar och lösningar, utan vill mest sätta ljus på frågan och hoppas på ett gott samtal utifrån detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s