Netflix i Sverige

Netflix logoIdag lanserades Netflix i Sverige. En i raden av alternativ som under hösten äntligen på allvar i Sverige lanserar konceptet med att till en fast månadsavgift se så mycket man vill på film och serier. Som Spotify gjort med musiken, men nu för film.

Jag har sista åren testat både Voddler och Headweb för att slippa hyra och köpa DVD-skivor. Jag har ärligt talat inte trivts särskilt bra med dem. Ibland teknikstrul, en aning för höga priser och några klick för mycket för att det ska bli riktigt så intuitivt som jag skulle önska. Netflix tar bort spärrar och trösklar alternativa medier dras med, såsom marginalkostnad, betalningsflödet inför filmtittande, reklam, propaganda mot nedladdning, etc.

Dessutom finns Netflix som app i Apple TV (samt X-box och PS3 för er som har det), så har du en sådan kan det knappast bli enklare och billigare att se på film. Enligt mig den största fördelen jämfört med andra alternativ – det enkla och intuitiva, direkt i soffan.

Baksidan? Att det (än så länge) är ett begränsat utbud. Säkert flera hundra titlar, men med tanke på den tuffa konkurrens de möter med HBO, Filmnet och Viaplay lär det dröja innan någon av dem samlar ”allt”. Alltså, du får i dagsläget inget Spotify i bemärkelsen att ”allt” finns där.

Just nu erbjuder Netflix en gratis månad, men vill som kompensation ha dina kortuppgifter så att du om 30 dagar per automatik betalar månadsavgiften (såvida inte du säger upp på förhand, tydligen enkelt). För dig som har Spotify Premium är det gratis året ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s