Bok #4: Outliers

OutliersMitt nyårslöfte för 2012 är att under året läsa en bok per månad. Inför varje månad presenterar jag boken jag ska läsa och vid varje månadsslut avslöjar jag hur det gått och skriver någon kort kommentar om boken. I mars läste jag En kortfattad historik över nästan allting, läs mina tankar om den här.

Första veckan som student på Handelshögskolan hade vi besök av några alumner, bland dem Peter Wolodarski. Jag minns inte hur det kom sig att han hävde ur sig ett boktips, men att han tipsade om boken Outliers är faktiskt det enda jag minns av allt han sade.

Därför blir april månads bok Outliers av Malcolm Gladwelll. Vad den handlar om? Oklart, men underrubriken är ”the story of success” och outliers brukar syfta på extrema värden i statistik. Skulle alltså tro att det handlar om extremt lyckade företag eller människor som ligger utanför vad man här i Sverige skulle kalla lagom.

Om 30 dagar vet både du och jag vad boken egentligen handlade om, då det kommer en summering här på bloggen. Till dess önskar jag oss alla några riktigt sköna vårdagar.

2 tankar på “Bok #4: Outliers

  1. Pingback: Outliers väcker frågorna vi slutat ställa | I rörelse

  2. Pingback: Outliers väcker frågorna vi slutat ställa | I rörelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s