Spotify, hur svårt kan det va?

Mitt förra inlägg som skulle handla om Loney Dear och hans nya album visade sig mest handla om Spotifys problem med artistnamn. Känslor som länge gnagit inom mig kan inte längre kontrolleras. Därför blir det ytterligare ett blogginlägg och denna gång endast om Spotify.

Spotify har alltså problem med att hålla koll på artister, både vilka artister som faktiskt är samma artister med olika namn och artister som är olika artister men med samma namn. Exempel:

Loney Dear (fd Loney, Dear) presenteras på Spotify som tre artister; ”Loney Dear”, ”Loney, Dear” och ” Loney Dear”. På motsvarande sätt har Spotify svårt att förstå att ”Lena” egentligen är flera olika artister.

Problemen verkar har pågått sedan starten och många har upptäckt det före mig. Enligt samma källa har Last.fm samma problem sedan länge.

”Hur svårt kan det va” är inte ett uttryck jag gillar, men passar det inte in här? Måste man matcha artisterna utifrån artistnamnet, varför inte ett ID så man istället kan slå samman och dela upp artister? Det är dessutom ett jobb man kan låta användarna utföra. Lägg till en länk för att föreslå korrigering och verifiera sedan förslagen med skivbolaget/artisten.

I Loney Dears fall blir det nästan komiskt. Ett mellanslag och ett kommatecken är allt som behövs för att en artist presenteras som tre.

Hur svårt kan det va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s