Tummen ur

Körkortet

Sommarsemestern 2010. Inbrott i bilen och plånboken stjäls. Körkortet anmäls som stulet och några dagar senare skickar Transportstyrelsen ett brev att returnera och bifoga med underskrift och foto från automat. Idag, nära nog 365 dagar senare, lägger jag det på postlådan.

Varför det tog mig ett år att fixa det? Det finns inga rimliga förklaringar, men här kommer ett tappert försök till tre ursäkter.

1. Jag har ingen färdig autograf. Det innebär träning, planering och mod för att få till något. Dessutom vill jag inte träna publikt eller riskera att någon ser pappret med de kladdiga försöken.

2. Fotot kräver långsiktig frisyr. Körkortet ska hålla i ett halvt eller helt decenium. Det kräver tidlös frisering vilket i min värld betyder relativt kortklippt. Därför, perfekt en vecka efter frisörbesök. Därför, fotografering endast möjligt vart åttonde vecka. Ca.

3. Jag är den jag är. Vilket i detta sammanhang inte betyder något annat än att jag är en aning seg, en skvätt lat och charmigt förvirrad.

Annons

2 tankar på “Tummen ur

  1. Pingback: Jag är med körkort igen | I rörelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s