Inatt öppnade vi Pressobutiken

Pressobutiken logoFör några månader sedan fick min fru och jag en idé om att starta upp en e-handel. Och igår lanserade vi www.pressobutiken.se, en webbshop där vi säljer espressomaskinen Presso med tillbehör. Det finns flera anledningar till www.pressobutiken.se:

1. Presso
När vi först såg produkten klickade det direkt. Det är en fantastisk produkt, både i sin utformning och vad den presterar. Presso gör strålande god espresso och känns som ett klockrent alternativ till oss som inte är redo för en espressomaskin för många tusen och som inte tilltalas av Nespresso-boomen. Dessutom något för oss alla som vill dricka espresso i sommarstugan eller på campingsemestern.

2. E-handel
Bara någon vecka innan vi såg Presso för första gången hade vi klurat på att öppna en e-handel. (Det koncept vi först tänkte på är ett större projekt, kanske kommer det senare.) E-handel som fenomen tycker jag är intressant på många sätt, inte minst att man kan i princip kan driva det som en hobby. Det kräver löpande arbete i form av marknadsföring, kundvård, nytänkande, planering, etc – men man behöver inte sitta och vänta i en lokal på att kunder ska komma dit och titta. Det klassiska butiksjobbet uppstår bara när kund har lagt en beställning och man ska packa ihop varan och skicka iväg den. Därmed blir e-handel en möjlighet för många att öppna de små, nischade butiker med de lite udda produkterna. Framtiden.

3. Kombination med studier
I höst har jag planerat att plugga på Handels. Om jag kommer in blir detta ett sätt att tillämpa och testa vad jag lär mig, men också att stärka studentkassan.

En spännande resa har börjat, ska bli intressant att se vart vägen bär.

Fotnot: Följ gärna vår blogg på www.pressobutiken.se/blogg och lägg in den i din RSS-läsare :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s