Uscados från Solsidan blir webbtjänst

I söndagens avsnitt av Solsidan introducerade Fredrik (Johan Rheborg) valutan Uscados för svenska folket, ett ekonomiskt system där man tjänar Uscados på att utföra hushållstjänster och som sedan används i byteshandel för att få sin vilja igenom.

Själv tänkte jag att det är en bra idé för att få rättvisa i hemmet, men att det måste vara svårt att tillämpa. Till att börja med, hur hittar man en rättvis värdering av tjänsterna? Om rättvisa ska kunna skipas på ett trevligt sätt bör man nästan koppla in en extern konsult eller myndighet som värderar de olika hushållssysslorna.

Som svar från ovan är nu äntligen www.uscados.com lanserat, som både löser utmaningen med att värdera de olika tjänsterna och samtidigt bjuder på ett smidigt administrativt gränssnitt som håller reda på kassaflödet.

Listan över sysslorna är inte på långa vägar komplett, men dock en god grund. Som exempel kan nämnas att hacka lök inbringar 50 USC, putsa fönster stärker kassan med 100 USC och att skicka blommor ger 75 USC. Vill man fylla Uscados-kistorna ordentligt ska man antingen bjuda över svärföräldrarna eller föda barn, vilket ger 2000 USC respektive 15000 USC.

Uscados löser nog vare sig bostadsbristen i Stockholm eller våldet i Mellanöstern, men nog kan det skapa ännu lite godare stämning i hushållet och en än mer betjänande attityd i många äktenskap. Jag testar!

5 tankar på “Uscados från Solsidan blir webbtjänst

  1. Pingback: Tweets that mention Uscados från Solsidan blir webbtjänst « I rörelse -- Topsy.com

    • Det går inget vidare. Carolina är suveränt flitig och effektiv i hemmet. Men eftersom man får så oerhört många Uscados när man umgås med svärmor så spårade det ur efter en helg med henne på besök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s