Idag var vi i skogen – och besegrade våra fördomar

Ljung

Jag är uppvuxen på landet. Inte med djur och lantbruk men nära natur, sjö och tystnad. Att då flytta till Stockholms förorter kan tyckas vara ett stort steg i att förändra livsstil och vardag.

Efter två år i Stockholm inser att jag på en hand kan räkna antalet gånger jag varit i skogen. Av dessa få gånger är några av dem dessutom tillfällen då jag varit ”hemma i Småland” hos vänner och familj.

Finns då inte skog i Stockholm? Finns inte naturområden där trafik och människor inte hörs eller märks? Mer eller mindre medvetet har jag inbillat mig att det inte finns. Och om det skulle finnas är det långt bort med inträde och kallas för Skansen.

Men kartan säger något annat. Vi har bara ett par minuters gångväg från lägenheten till ett stort skogsområde. Dit gick vi idag.

För att fira upptäckten plockade Carolina en bukett ljung som nu står på köksbordet. Där påminner den oss om att skogen är närmare än vi tror. Och att jag måste utmana min lathet och mina fördomar om Stockholm för att kunna njuta av naturen lite oftare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s