Varningsskylt med omtanke eller politisk skrämseltaktik?

Vill man ta sig upp till vår lägenhet – utan att få andnöd – kan man åka hiss. I de flesta fall är det skönt med hiss då det är bekvämt och tryggt jämfört med att rusa upp och ned för trapporna.

Det enda egentliga haken med att ta hissen är det som skylten här ovan så tydligt illustrerar. Den stackars mannen (eller kvinnan om du så vill) verkar på nedfärd fastna mellan soptunnan och taket i en oerhört obekväm situation.

Själv åker jag sällan med soptunnor i hissar, men jag kan tänka mig att den lokala sopgubben och en hel bransch med honom blir uppskrämd av bilden. Även jag, en helt vanlig hissåkare som på ett tryggt sätt vill komma till jobbet, blir lätt skärrad av varningsskylten.

Vore det inte bättre att istället göra ett riktat utskick till sopgubbarna? Ett personligt och informativt utformat brev som på ett trevligt sätt uppmanar dem att vara försiktiga i hissar utan innedörr.

Eller är skylten egentligen tänkt att få oss hissmissbrukare till att ta trapporna istället? Avsedd att skrämma till folkhälsa?

3 tankar på “Varningsskylt med omtanke eller politisk skrämseltaktik?

  1. Tror att det gäller allt man fraktar i hissar snarare än bara soptunnor, även om det är exemplet i bilden. Om man t.ex. flyttar kan det tänkas att man har det rätt så fullt packat i hissen också. Jag har alltid sett det som en allmän varning om att lämna en marginal mot hissdörren än en varning angående soptunnor.

    • Du har nog rätt, Harald. De försökte bara vara pedagogiska och jag tolkade dem bokstavligt. Att tolka andra för bokstavligt kan vara farligt.

      Tack för att du tog dig tid att kommentera och ha en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s